Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Struisvogelbiefstuk met amandelgembersaus
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
staafmixer
grillpan
Ingrediënten
▢
45
g
blanke amandelen
▢
3
cm
gemberwortel
▢
2
sjalotjes
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
½
theelepel
gedroogde dragon
▢
versgemalen peper
▢
160
ml
gevogeltefond
▢
2
struisvogelbiefstukjes
▢
2
struikjes
witlof
▢
1
tomaat
▢
1
theelepel
appelstroop
▢
zout
▢
2
eetlepels
slagroom
Instructies
Amandelen grof hakken.
Gemberwortel schillen en in plakken snijden.
Sjalotjes pellen en snipperen.
In steelpan 2 eetlepels olie verhitten.
Amandelen, gember en sjalotjes ca. 5
minuten zachtjes bakken.
Dragon, peper en fond toevoegen.
Saus ca. 10 minuten tegen de kook aan verwarmen.
Gember uit saus nemen. Saus met staafmixer glad pureren.
Struisvogelbiefstukken ca. 10 minuten op kamertemperatuur laten komen.
Witlofblaadjes loshalen, schuin halveren en wassen.
Tomaat wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
Grillpan verhitten.
Vlees bestrijken met 1 eetlepel olie, bestrooien met peper en in ca. 6 minuten rondom bruin en van binnen rosé grillen.
In wok rest van olie verhitten.
Witlof in ca. 4 minuten beetgaar roerbakken.
Appelstroop erdoor roeren, bestrooien met zout en peper.
Slagroom door saus roeren en verwarmen.
Biefstuk schuin in plakjes snijden.
Witlof en vlees over vier borden verdelen, saus erover schenken.
Garneren met tomaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Voorgerechten