Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Struisvogelbiefstuk met Courgette Krans en Madeira-roomsaus
Een elegant gerecht van malse struisvogelbiefstuk met een courgettekrans en een romige madeira-roomsaus. Perfect voor een feestelijke maaltijd!
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Schiller voor de courgette
Verwarmde borden
Ingrediënten
▢
4
struisvogelbiefstukken van 150 g
▢
100
g
boter
▢
1
courgette
in plakjes geschaafd
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
Scheutje
madeira
▢
1
dl
crème fraîche
▢
Aardappelblokjes
gebakken
Instructies
Schaaf de courgette in plakjes en fruit ze licht aan in de helft van de boter.
Draai het vuur uit en laat ze staan.
Verhit de rest van de boter in een pan en bak de struisvogelbiefstukken aan beide kanten bruin.
Bestrooi de biefstukken met zout en peper en houd ze warm.
Giet de madeira bij het braadvocht en voeg vervolgens de crème fraîche toe.
Roer tot een gladde saus.
Leg de gebakken struisvogelbiefstukjes op 4 verwarmde borden.
Leg de plakjes courgette dakpansgewijs op de rand van het vlees.
Giet de saus rondom het vlees en serveer het gerecht met gebakken aardappelblokjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een rode wijn zoals een Pinot Noir of een Merlot, die mooi aansluit bij de rijke smaak van de struisvogelbiefstuk en de madeira-roomsaus.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Struisvogel
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Feestdagen etc
Kerst