Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Struisvogelsaté met kokossaus
Snel te maken oosters
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
cocktailprikkers
kom
schaal
Steelpan
Ingrediënten
▢
2
struisvogelbiefstukjes
▢
1
theelepel
sambal badjak
▢
2
eetlepels
Japanse sojasaus
▢
2
eetlepels
roerbakolie
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
1
rode peper
fijngehakt
▢
200
ml
kokosmelk
▢
25
g
pinda's
fijngehakt
Instructies
Elk biefstukje in 12 stukjes snijden en telkens 3 stukjes aan cocktailprikkers rijgen.
In kom sambal mengen met sojasaus en 1 eetlepel roerbakolie.
Spiesjes hiermee bestrijken en op schaal leggen.
In steelpan rest van olie verhitten en knoflook en rode peper even aanfruiten.
Rest van marinade,kokosmelk en pinda's erdoor roeren en ca. 5 minuten laten sudderen.
Overdoen in kom.
In pannetje scheutje roerbakolie verhitten en 2 spiesjes in 3-5 minuten rondom bruinbakken.
Wat kokossaus erover scheppen en nog 2 minuten meewarmen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Gevogelte