Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Struisvogeltournedos met knolselderijpuree en rode wijnjus
Geniet van een luxe diner met struisvogeltournedos omwikkeld in serranoham, geserveerd met knolselderijpuree en een rijke rode wijnjus.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
bakpan
kookpan
Garde
klein pannetje
snijplank
messen
Ingrediënten
▢
4
struisvogelbiefstukjes
▢
4
vastkokende
aardappels
▢
8
plakjes
serranoham
▢
15
g
verse basilicum
▢
2
dl
volle rode wijn
▢
½
dl
rode port
▢
75
g
boter
▢
125
ml
crème fraîche
▢
160
ml
vleesfond
▢
2
takjes
tijm
▢
300
g
knolselderij
panklaar
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
Instructies
Halveer de struisvogelbiefstukjes en wikkel elke helft in een plakje serranoham.
Verwarm in een pan de rode wijn, port en vleesfond samen met de tijm.
Laat het mengsel inkoken tot de helft.
Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze in een pan met weinig water in ca.
15 minuten gaar.
Smelt 25 g boter in een andere pan en stoof de knolselderij zachtjes gaar in ca.
15 minuten met 2 eetlepels van het ingekookte fond.
Zet 1/3 van de knolselderij apart.
Stamp de rest van de knolselderij samen met de gekookte aardappels en crème fraîche tot een romige puree.
Breng op smaak met zout en peper.
Verhit 25 g boter in een pan en bak de struisvogeltournedos in ca.
4 minuten rondom bruin.
Houd warm onder aluminiumfolie.
Roer het ingekookte fond door het bakvet van de tournedos en laat de jus doorkoken.
Verwijder de tijm en klop de resterende boter in klontjes door de jus met een garde.
Snijd de basilicum in reepjes en meng dit door de knolselderijpuree.
Schep de knolselderijpuree op vier warme borden, leg de struisvogeltournedos erop en strooi de achtergehouden blokjes knolselderij erover.
Giet de rode wijnjus over het gerecht en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een volle, krachtige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of Merlot sluit perfect aan bij de rijke smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
680
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
2.8
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Feestdagen etc
Kerst