Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stump met Groene Kool en Gerookt Spek
Dit hartige gerecht combineert aardappelen met groene kool en gerookt spek voor een heerlijke stamppot. Perfect als bijgerecht bij een maaltijd of als stevige lunchoptie. Eenvoudig te maken en vol smaak!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aardappelstamper
pan
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
Aardappelen
▢
Groene kool
▢
Melk
▢
Room
▢
1
ei
▢
1
dikke
schel gerookt spek
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Kook de aardappelen en groene kool samen in een pan en giet af.
Stamp het mengsel met een stamper en voeg een klein beetje melk, het ei en wat room toe.
Zorg ervoor dat het mengsel niet te slap wordt.
Snijd het gerookte spek in kleine stukjes en voeg toe aan de aardappel- en koolmassa.
Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Stamppot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
België
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
Feestdagen etc
Picknick