Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Suikerbrood van Sofie Dumont
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Ingrediënten
Voor 2 broden van 500g:
▢
500
g
bloem
▢
220
ml
water
▢
25
g
gecondenseerde melk
▢
5
g
suiker
▢
20
g
gist
▢
3
eidooiers
▢
150
g
boter
▢
10
g
zout
▢
200
g
parelsuiker P5
Instructies
Maak eerst een voordeegje: meng het water, de gecondenseerde melk, de eidooiers en de gist.
Voeg er een beetje van de bloem aan toe.
Zet even afgedekt weg.
Stort de rest van de bloem op de werktafel en maak een bloemkring.
Strooi de suiker op de rand, en leg het zout aan de buitenkant van de bloemkring.
Snij de malse boter in blokjes en leg op de bloemrand.
Giet het voordeeg in het midden van de bloemkring.
Werk met je vingertoppen van binnen naar buiten en meng alles door elkaar.
Voeg als laatste het zout en de boter toe en kneed intensief 10 minuten tot een soepel deeg.
Dek het deeg af met een handdoek of plastic folie en laat een kwartiertje rijzen.
Snij 2 stukjes deeg van 120 g af, bol op en hou apart.
Meng de parelsuiker onder het resterende deeg en verdeel het deeg in twee stukken.
Bol beide deegstukken op en maak ze wat ovaal.
Rol de bolletjes deeg zonder suiker uit en drapeer ze als een jasje rond de gesuikerde deegbollen.
Zorg ervoor dat deegnaad onderaan zit.
Leg de broden op een bakplaat met bakpapier.
Laat een uur rijzen.
Doreer met losgeklopt eigeel en scheutje melk een eerste keer na 15 minuten.
Na 30 minuten opnieuw doreren.
Snij het deeg aan de bovenkant met scherp mesje in en leg in het gootje enkele stukjes parelsuiker en laat verder rijzen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch