Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Suikertaart met amandelen
Porties:
8
personen
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
deegroller
lage taartvorm Ø 24 cm
Ingrediënten
▢
6
plakjes
roomboterbladerdeeg
diepvries
▢
45
g
garneeramandelen
▢
3
eieren
M
▢
1
bekertje
crème fraîche
125 ml
▢
150
g
suiker
▢
2
zakjes
vanillesuiker
▢
poedersuiker
om te bestrooien
▢
1
eetlepel
bloem
om te bestuiven
▢
½
eetlepel
boter
of margarine om in te vetten
Instructies
Voorbereiden
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Plakjes bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien.
Vorm invetten.
Plakjes op elkaar leggen en op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot lap van Ø 28 cm
Vorm met deeg bekleden.
Bodem met vork inprikken en tot gebruik in koelkast zetten.
Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren en in keukenmachine fijnmalen.
Eieren met crème fraîche, vanillesuiker en 100 g suiker loskloppen.
Amandelen erdoor mengen.
Mengsel in vorm schenken.
Met rest van suiker bestrooien.
Bereiden
Taart in midden van oven in ca. 30 minuten lichtbruin bakken.
Taart tot lauwwarm laten afkoelen, met poedersuiker bestrooien en in 8 puntjes snijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met kaneelijs.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
38
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
27
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Taart
Land van herkomst
België