Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Super Krokante aardappelen met zeezout
Geniet van deze super krokante aardappelen met zeezout. Perfect goudbruin en heerlijk knapperig, een ideaal bijgerecht!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
55
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ovenschaal (2 liter inhoud)
Pan met deksel
Zeef
Oven
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappelen
▢
1
eetlepel
bloem
▢
1
eetlepel
zeezout korrels
▢
6
eetlepels
olijfolie
Instructies
Kook de aardappelen in een pan met gezouten water en een deksel erop gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
Giet de aardappelen af en laat ze nog 2 minuten in de afgesloten pan staan.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de aardappelen in een ovenschaal en schep ze goed om met de bloem en het zeezout.
Voeg de olijfolie toe en schep de aardappelen nogmaals goed om, zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
Plaats de ovenschaal in de oven en bak de aardappelen in 30 minuten goudbruin en krokant.
Serveer direct en geniet van de knapperige aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer deze krokante aardappelen met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Notenvrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch