Supersnelle Zomerse Salade met Zalm, Avocado en Pestodressing
Stel je voor: het is bloedheet, de gedachte aan uren in de keuken bezorgt je al zweethanden, maar je wilt wél iets fantastisch op tafel zetten. Vrees niet! Deze salade is de culinaire redder in nood. Binnen 20 minuten combineer je de fluweelzachte rijkdom van zalm en avocado met een verkwikkende pestodressing. Het is alsof een Italiaanse zomerbries door je keuken waait, en het beste van alles: je bent sneller klaar dan je 'Bon appétit' kunt zeggen!
Kook de aardappelblokjes in een kookpan met water in ongeveer 6 minuten beetgaar.
Snijd ondertussen de zalmfilet in blokjes van 2 x 2 cm.
Schil de avocado en snijd deze ook in blokjes.
Bereiding:
Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan en roerbak de zalmblokjes circa 4 minuten totdat ze gaar zijn.
Spoel de gekookte aardappelblokjes af onder koud water in een zeef om het kookproces te stoppen en ze af te koelen.
Afronden en Serveren:
Meng in een grote kom de pestodressing en de crème fraîche door elkaar tot een romige dressing.
Voeg de afgekoelde aardappelblokjes, de roergebakken zalm en de avocado toe.
Meng de salade voorzichtig en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Serveer de salade direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer deze salade met vers stokbrood of knapperige ciabatta om in de heerlijke dressing te dopen. Garneer de salade voor het opdienen met een takje verse basilicum voor een extra aromatische, Italiaanse toets.Wijnadvies:Bij de romigheid van de zalm en avocado, en de kruidigheid van de pesto, vraagt dit gerecht om een witte wijn met voldoende frisheid en een hint van kruidigheid. Een knisperend frisse Sauvignon Blanc is een klassieke en altijd goede keuze, die door de vette textuur van de zalm en crème fraîche snijdt. Een levendige Verdejo, met zijn kenmerkende venkeltonen en frisheid, combineert ook uitstekend en geeft het geheel een extra spannende dimensie.