Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Surimi samosa's met chilisaus
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
keukenpapier
Ingrediënten
▢
2
eieren
▢
2
eetlepels
Thaise vissaus
▢
1
bosuitje
in ringetjes
▢
2
eetlepels
olijfolie extra vierge met knoflook en
▢
chilipeper
▢
½
bakje
surimiflakes
a 125 g, in stukjes
▢
½
vellen
verse koriander
a 15 g, fijngeknipt
▢
citroensap
▢
½
pak
fillobladerdeeg
diepvries, a 225 g,
▢
ontdooid
▢
3
dl
arachideolie
▢
1
flesje
chilisaus
Instructies
In kom eieren loskloppen met vissaus, bosui en 1 eetlepel chilipeperolie.
In pan 1 eetlepel chilipeperolie verhitten.
Eiermengsel al roerend
laten stollen tot bijna vloeibaar roerei.
Van vuur af surimiflakes en koriander erdoor roeren.
Op smaak brengen met citroensap.
Plakjes fillodeeg uitspreiden en in breedte halveren.
Plakjes bestrijken met water.
Aan de korte kant van elk deegvel ca. 1 eetlepel vulling scheppen.
Deeg zigzaggend rond vulling tot driehoekjes dichtvouwen (= samosa's).
In wok olie verhitten tot er lichte damp afkomt.
Samosa's met ca. 5 stuks tegelijk in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
Laten uitlekken op dikke laag keukenpapier.
Direct serveren.
Chilisaus erbij serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Opnieuw invriezen:
Fillodeeg kan, ook als het helemaal ontdooid is, gewoon weer ingevroren worden en daarna hergebruikt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Vis
Land van herkomst
Oosters