Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Surimikoekjes met sperziebonen
Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
garde of mixer
koekenpan met antiaanbaklaag
keukenpapier
Wok
vier borden
Ingrediënten
▢
250
g
bloem
▢
250
ml
melk
▢
2
eieren
▢
5
eetlepels
olie
▢
150
g
snijbonen
gesneden
▢
150
g
maïskorrels
blik, uitgelekt
▢
250
g
surimisticks
vis, in stukjes
▢
1
theelepel
worcestershiresauce
▢
2
rode uien
gesnipperd
▢
500
g
sperziebonen
panklare
▢
100
ml
kippenbouillon
van tablet
▢
1
eetlepel
citroensap
Instructies
Bloem boven ruime kom zeven.
Melk en eieren mengen.
Kuiltje in beslag maken,melkmengsel erin gieten en met garde of mixer tot glad beslag roeren.
Snijbonen, maïs en surimi door beslag scheppen en pittig op smaak brengen met
worcestershiresaus, zout en peper.
In grote koekenpan met antiaanbaklaag 1-2 eetlepels olie verhitten.
Per keer van beslag 4 koekjes op hoog vuur bakken met doorsnede van ca. 10 cm.
Koekjes op keukenpapier laten uitlekken en warm houden.
Rest van surimikoekjes op zelfde wijze bakken (hoeveelheid is voldoende voor ca.12 stuks).
Intussen in wok ui in rest van olie goudbruin fruiten.
Sperziebonen toevoegen en 3 minuten roerbakken.
Bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen.
Sperziebonen afgedekt nog 5 minuten zachtjes laten koken, op allerlaatst citroensap erdoor roeren.
Surimikoekjes over vier borden verdelen en sperziebonen ernaast leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zeevruchten