Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Surinaamse bruine bonen
Porties:
10
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
rundvlees
(of kip)
▢
750
gram
varkensvlees
(speklapjes of hamlappen)
▢
4
grote
ui
▢
3
liter
bruine bonen
(blik of pot)
▢
2
blikjes
tomaat
▢
bouillontablet
▢
scheutje
ketjap manis
▢
tabasco
▢
boter
▢
peper
▢
zout
Instructies
Snijd het vlees in stukjes, bestrooi met peper en zout en braad het in de boter bruin
(braad de verschillende soorten vlees apart).
Snijd de uien grof en bak ze als het vlees uit de pan is.
Voeg de tomaten met het vocht erbij nadat deze klein gesneden zijn.
Voeg het vlees er weer bij.
Voeg hier dan ook het bouillontablet en de bruine bonen met het vocht bij.
Breng op smaak met een scheutje ketjap en een paar druppeltjes tabasco.
Laat 2 uur sudderen op een plaatje.
Serveer met rijst of aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Suriname