Meng alle kruiden voor de rub met elkaar, dep de procureur droog en smeer in met de rub.
Laat dit een paar uur (het liefst een hele nacht) intrekken (in de koeling!).
Haal het vlees uit de koeling en laat een uurtje op kamertemperatuur komen.
Doe de ui met de tomatenblokjes, twee van de maggiblokjes, de Surinaamse sambal, de ketjap manis en de sojasaus in de slowcooker en meng door elkaar.
Leg de gekruide procureur erop, draai hem een keer rond in de tomatenblokjes met ui en zet de slowcooker 9 tot 10 uur op low.
Haal na 8 uur het vlees uit de slowcooker, gooi de helft van het vocht weg, voeg de allesbinder, meng door elkaar en trek met twee vorken het vlees uit elkaar. Doe terug in de slowcooker en laat nog een half uurtje zonder deksel staan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker op een pistolet of in een rotiplaat met zelfgemaakt zoetzuur met witte kool en sambal naar keus.