Snijd de kip in lange stukken van ongeveer 20x4 cm en verdeel in drie porties.
Marineer elk deel met een andere marinade: Losie Foroe, Kip in Masala en Moksie Metie.
Laat de kip bij voorkeur een nacht marineren in de koelkast.
Bak de kip gaar in een oven of combimagnetron en snijd daarna in reepjes.
Verhit 3 eetlepels olie en roerbak de eieren enkele minuten, schep ze daarna uit de pan.
Kook de tjauw-min mie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar.
Spoel de mie af met koud water en laat uitlekken.
Verhit 13 eetlepels olie en fruit de ui, knoflook en peper lichtbruin.
Voeg de in reepjes gesneden prei en winterpeen toe en roer goed door.
Voeg de bami-roerbakmix toe en bak dit enkele minuten mee.
Voeg de uitgelekte mie toe en roerbak het geheel 5 minuten op laag vuur.
Voeg in de laatste minuut de eieren en taugé toe en schep goed om.
Breng eventueel op smaak met zout.
Serveer de tjauw-min met de gemarineerde kipreepjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer de tjauw-min met de drie soorten gemarineerde kip en eventueel met extra taugé of een plakje gekookt ei.Wijnadvies: Een licht gekoelde rosé of een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc combineert uitstekend met de kruidige smaken van dit gerecht.