Je kunt het opdienen met ansjovis. / Daarvoor heb je nodig:
200gramAnsjovis filets uit een potje
50gramboter
1theelepelkappertjes
peterselie
½citroensap er van
Instructies
Kook de aardappelen een dag tevoren.
Snijd de ham fijn.
Smelt de boter.
Scheid dooiers van het eiwit.
Kluts de eierdooiers.
Klop het eiwit.
Kneus het kwarwijzaad.
Stamp de gekookte aardappelen fijn en meng er de fijngehakte ham, de bieslook, de gesmolten boter, de gekluste eierdooiers, het geklopte eiwit, de peper en het zout en het gekneusde karwijzaad goed doorheen.
Doe het mengsel in een ingevette springvorm.
Laat het anderhalf tot twee uur gaar worden in de oven op ongeveer 160 graden.
Bereiding van de ansjovis (als je die erbij opdient):
Smelt de boter. zorg ervoor dat hij niet bruin wordt.
Hak de ansjovis, kappertjes en peterselie fijn en roer die met het citroensap door de gesmolten boter.