Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Taaitaaikorstjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
350
gram
roggebloem
▢
175
gram
tarwebloem
▢
1¾
dl
water
▢
250
gram
honing
▢
100
gram
keukenstroop
▢
1
theelepel
anijspoeder
▢
½
dl
karnemelk
▢
15
gram
speculaaskruiden
▢
1
mespunt
gemberpoeder
▢
1
theelepel
dubbelkoolzure soda
Instructies
Vermeng de roggebloem met de tarwebloem en zeef het boven een kom.
Breng in een pan het water aan de kook en voeg er 175 gr honing, de keukenstroop en het anijspoeder aan toe.
Roer alles door elkaar en breng het al roerend weer aan de kook.
Meng het door de bloem tot een stevig deeg en laat dit afgedekt op een koele plaats 2 dagen rusten.
Meng er dan de karnemelk, 75 gr honing, de speculaaskruiden, het gemberpoeder en de soda door.
Rol het deeg op een met bloem bestoven glad werkvlak uit tot een lap van ± 1 cm dik en snijd deze in stukken van 4 x 8 cm.
Leg die op een met boter ingevette bakplaat en bestrijk ze met melk.
Bak de taaitaaikorstjes in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven in ± 30 minuten gaar.
Laat ze op een taartrooster afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Sinterklaas