Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Taaitaainoten
de echten pepernoten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Zeef
Ingrediënten
▢
250
gram
vloeibare honing
▢
1
ei
▢
1
eetlepel
speculaaskruiden
of koekkruiden
▢
1
theelepel
anijszaad
gemalen
▢
zout
▢
250
gram
zelfrijzend bakmeel
gezeefd
Instructies
Vermeng de honing, het ei, de speculaaskruiden, de anijs en het zout in een kom en roer het bakmeel erdoor.
Laat het deeg afgedekt in de koelkast ± 1 uur rusten.
Verwarm de Oven voor op 200°C.
Vorm van het deeg repen en snijd die in dobbelstenen.
Leg ze op de bakplaat en bak ze in 10-15 minuten bruin en gaar.
Taaitaaipop
Vorm het Deeg op de bakplaat tot 1 of 2 poppen van ± 1 cm dik en versier ze.
Bak de taaitaai in het midden van de oven in ± 20 minuten goudbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Sinterklaas