Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Taart met peer
nagerecht voor 8-10 personen
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ronde taartvorm (doorsnede 24 cm, ingevet)
Ingrediënten
▢
250
gram
bloem
▢
Zout
▢
130
gram
suiker
▢
300
gram
boter
▢
3
eieren
▢
175
gram
amandelen
fijngemalen
▢
1
eetlepel
poire eau de vie
▢
4
peren
▢
3
eetlepels
abrikozenjam
▢
Slagroom
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de bloem, een snufje zout en 100 gram suiker.
Kneed 150 gram boter in blokjes en 1 ei door het mengsel tot je een stevig deeg hebt.
Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee.
Meng de rest van de boter, eieren, de overgebleven suiker, fijngemalen amandelen en poire eau de vie.
Strijk de amandelcrème uit over het deeg.
Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
Snijd de peren in dunne schijfjes.
Schik de schijfjes peer op de amandelcrème.
Bak de taart in het midden van de oven gedurende 35-45 minuten.
Verwarm de abrikozenjam met 1 eetlepel water, zeef het mengsel en bestrijk de taart hier direct na het bakken mee.
Laat de taart afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de taart lauwwarm of koud met lobbig geslagen slagroom.
Geniet van deze heerlijke taart met peer!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart