Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tagliatelle met Bleekselderij en Pesto-Olijvensaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok of koekenpan
Schaaf (voor kaas)
pan
Ingrediënten
▢
1
struik
bleekselderij
▢
2
eetlepels
olie
▢
½
pot
olijven met piment
250 ml
▢
75
g
Grana Padano kaas
stukje
▢
250
g
tagliatelle al pomodoro
rode lintpasta
▢
1
bakje
verse groene pesto
100 g
▢
Grof gemalen zwarte peper
Instructies
Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in stukjes van 2 cm.
Verhit de olie in een wok of koekenpan en roerbak de bleekselderij gedurende 10 minuten.
Halveer de olijven.
Schaaf de kaas in grove krullen.
Kook ondertussen de pasta in ruim kokend water met zout gedurende 5 minuten, tot deze beetgaar is.
Meng de pesto en olijven door de bleekselderij en verwarm nog 1 minuut mee.
Giet de pasta af en verdeel deze over vier warme borden.
Schep het bleekselderijmengsel over de pasta.
Bestrooi met de kaaskrullen en zwarte peper naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige Italiaanse witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
13
g
|
Vet:
23
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Pasta
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch