Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tagliatelle met Roquefort, Spinazie en Kabeljauw
Een luxe pastagerecht met romige roquefortsaus, verse spinazie, champignons en perfect gebakken kabeljauw. Heerlijk voor een speciaal diner!
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Koekenpan
aluminiumfolie
grote schaal
Ingrediënten
▢
300
g
tagliatelle
▢
600
g
verse spinazie
▢
250
ml
kookroom
▢
200
g
roquefort
▢
400
g
kastanjechampignons
in vieren gesneden
▢
2
uien
fijn gesneden
▢
400
g
kabeljauwfilets
gebakken met peper en zout
▢
Rasp en sap van 1 citroen
▢
60
g
walnoten
in kleine stukjes gehakt
Instructies
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
Giet af en houd warm.
Verhit in een koekenpan wat olie en bak de ui en champignons totdat de ui glazig is en de champignons zacht zijn.
Voeg de spinazie toe en bak mee tot deze geslonken is.
Verwarm de kookroom in een pan samen met de roquefort en laat zachtjes smelten tot een smeuïge saus.
Bak ondertussen de kabeljauwfilets in een koekenpan met wat olie, bestrooi met peper en zout.
Bak aan beide kanten goudbruin en gaar.
Houd warm in aluminiumfolie.
Neem een grote schaal en doe de gekookte tagliatelle erin.
Roer het spinazie- en champignonmengsel en het citroensap erdoor.
Giet de roquefortsaus over de tagliatelle en meng alles goed door elkaar.
Verdeel de tagliatelle over de borden en garneer met citroenrasp en walnoten.
Leg de gebakken kabeljauwfilets bovenop de pasta.
Serveer direct en geniet van dit heerlijke gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past perfect bij dit gerecht met zijn romige en hartige smaken.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Pasta
/
Vis