Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tagliatelle met Spekjes, Courgette en Mozzarella
Deze tagliatelle met spekjes, courgette, en mozzarella is een heerlijk, snel en smaakvol gerecht, perfect voor een drukke avond.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Koekenpan
Lepel
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
250
g
tagliatelle
▢
Klein
beetje room
▢
350
g
spekblokjes
▢
1
courgette
in blokjes gesneden
▢
2
puntpaprika’s
in kleine stukjes gesneden
▢
1
middelgrote
ui
in stukjes gesneden
▢
200
g
mozzarella
in blokjes gesneden
▢
Oregano
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
▢
Tijm
naar smaak
Instructies
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
Giet af en zet apart.
Bak de spekblokjes uit in een koekenpan tot ze knapperig zijn.
Haal de spekjes uit de pan en zet ze apart.
Voeg de ui, courgette en paprika toe aan het overgebleven vet van de spekjes in de pan en wok ze tot ze gaar zijn.
Doe de spekjes terug in de pan bij de groenten en voeg de oregano, peper en tijm toe.
Roer goed door en laat het geheel even goed warm worden.
Verdeel de gekookte tagliatelle over de borden en giet er een klein scheutje room overheen.
Schep het spekjes-groentemengsel over de tagliatelle en verdeel de blokjes mozzarella erover.
Serveer direct en geniet!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Sangiovese past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken