Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tagliatelle met Tongscharreepjes in Vis- en Dillesaus
Geniet van deze smaakvolle tagliatelle met tongscharreepjes in een romige vis- en dillesaus. Een heerlijk gerecht voor de feestdagen!
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Koekenpan
schaal
Ingrediënten
▢
600
g
groene tagliatelle
▢
600
g
tongscharfilet
in reepjes gesneden
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
Bloem
om te bestrooien
▢
50
g
boter
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
4
dl
water
▢
2
zakjes
vis & dillesaus
▢
3
eetlepels
slagroom
▢
3
eetlepels
fijngesneden dille
Instructies
Kook de groene tagliatelle volgens de instructies op de verpakking en laat uitlekken.
Bestrooi de tongscharreepjes met zout, peper en bloem.
Smelt de boter in een pan en bak de visreepjes in ongeveer 4 minuten bruin en gaar, regelmatig roeren.
Bereid de vissaus door de droge witte wijn en het water aan de pan toe te voegen.
Voeg de vis- en dillesauszakjes toe en roer goed door.
Roer de slagroom en de fijngesneden dille door de saus.
Giet de tagliatelle af en leg deze op een schaal.
Verdeel de gebakken visreepjes en de saus over de tagliatelle en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio om de romige vis- en dillesaus te complementeren.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
65
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Vis
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Feestdagen etc
Kerst