Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tagliatelle Salade met Grapefruit en Geitenkaas
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
vergiet
Steelpan
Ingrediënten
▢
½
pak
diepvries suikerpeultjes
à 450 g
▢
150
g
verse tagliatelle
▢
1
rode grapefruit
▢
200
g
zachte geitenkaas
bijvoorbeeld Bettine Blanc, verkruimeld
▢
2
eetlepels
zure room
▢
30
g
grofgesneden rucolasla
Instructies
Breng in een pan water met 1 theelepel zout aan de kook.
Kook de suikerpeultjes 3 minuten, schep ze uit de pan met een schuimspaan en spoel ze af onder koud water in een vergiet.
Kook vervolgens de tagliatelle beetgaar in dezelfde pan.
Spoel af onder koud water in een vergiet.
Snijd de grapefruit dik schillen.
Snijd de partjes grapefruit tussen de vliesjes uit.
Houd de helft van de geitenkaas apart.
Smelt de rest van de geitenkaas in een steelpan met de zure room.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer de saus door de pasta en schep de peultjes, grapefruit en rucola erdoor.
Strooi de rest van de geitenkaas eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de zure grapefruit en romige geitenkaas.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
0.9
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Salade
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm