Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Tahoe met Asperges en Sesamkorst
Gepaneerde tahoe met een krokante sesamkorst, geserveerd met malse asperges in een romige saus.
Porties:
2
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Koekenpan (anti-aanbaklaag)
Zeef
Ingrediënten
▢
500
gram
groene asperges
▢
1
sinaasappel
schijf
▢
25
gram
boter
▢
25
gram
bloem
▢
Zout
▢
Peper
▢
½
bosje
peterselie
▢
200
gram
tahoe
▢
1
ei
▢
1
theelepel
ketjap manis
▢
½
eetlepel
paneermeel
▢
½
eetlepel
geroosterd sesamzaad
▢
1
eetlepel
olie
Instructies
Schil de asperges en snijd ze schuin in stukken.
Breng 1/2 liter water met de aspergeschillen en sinaasappelschijf aan de kook en laat 20 minuten trekken.
Zeef het vocht en blancheer de aspergestukjes hierin 3 minuten.
Smelt de boter, roer de bloem erdoor en voeg al roerend 1/4 liter aspergenat toe.
Breng op smaak met zout en peper en laat de aspergestukjes gaar worden.
Was en hak de peterselie.
Snijd de tahoe in 8 plakken.
Roer de eidooier met de ketjap los.
Meng het paneermeel met het sesamzaad.
Haal de tahoeplakken door de eidooier en het paneermeel.
Verhit de olie en bak de tahoe 2-3 minuten per kant goudbruin.
Verdeel de tahoe over de borden, schep de asperges ernaast en bestrooi met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met rijst of aardappelen.
Garneer eventueel met extra peterselie.
Wijnadvies:
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de tahoe en asperges.
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die de smaken van het gerecht complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Azië
/
Fusion
/
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch