Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tahoesalade met sesamdressing
Aller Hande 1997
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
sojasaus
Chinese Emperor,
▢
1
eetlepel
azijn
▢
tabasco
▢
2
eetlepels
sesamolie
Royal Mail,
▢
1
cm
gemberwortel
verse
▢
375
g
tahoe
blok
▢
10
worteltjes
▢
1
prei
▢
⅔
komkommer
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
theelepel
pindakaas
▢
2
theelepels
suiker
▢
1
eetlepel
sesamzaad
geroosterd
Instructies
Voorbereiden:
In kommetje sojasaus, azijn en sesamolie door elkaar roeren.
Gember schillen, kleinsnijden en erdoor roeren.
Op smaak brengen met tabasco.
Tahoe in plakjes van ca. 1/2 cm dik snijden, plakjes diagonaal doorsnijden.
Tahoe in schaal leggen, marinade erover schenken.
Worteltjes schoonmaken en (met kaasschaaf) in lengte in plakjes schaven.
Prei wassen, schoonmaken en in reepjes van ca. 10 cm snijden.
In pan met kokend water wortel en prei enkele seconden onderdompelen.
In vergiet laten uitlekken en laten afkoelen.
Komkommer in lengte doormidden snijden en zaadjes met lepel eruit scheppen. Vruchtvlees (met kaasschaaf) in repen schaven.
Tahoe laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
In pan olie verhitten en tahoe op hoog vuur in ca. 4 minuten bruinbakken, halverwege keren.
Op keukenpapier laten uitlekken en laten afkoelen.
In pan marinade aan de kook brengen.
Pindakaas en suiker erdoor roeren en ca. 1 minuut zachtjes verwarmen.
Op smaak brengen met tabasco. Laten afkoelen.
Bereiden:
Groenten door elkaar scheppen en op midden van vier borden leggen.
Tahoe erop leggen.
Marinade erover scheppen. (Bestrooien met sesamzaadjes.)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Lunch
/
Salade
/
Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch