Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tandoori murgh
Tandoorikip uit de oven
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Ingrediënten
▢
1
kip
in delen of 4 gehalveerde kippenbouten
voor de marinade:
▢
3
cm
gemberwortel
geschilde
▢
1
grote
ui
▢
3
teentjes
knoflook
▢
2
volle theelepels
chilipoeder
▢
1
volle theelepel
korianderpoeder
▢
1
theelepel
komijnpoeder
▢
2
theelepel
garam masala
kerriemengsel
▢
½
theelepel
kurkuma
geelwortelpoeder
▢
½
theelepel
zout
▢
½
citroen
het sap er van
▢
1
dl
volle yoghurt
Instructies
Pureer voor de marinade de gember, ui en knoflook in een keukenmachine en vermeng de puree met de rest van de ingrediënten.
Verwijder het vel van de kipdelen, kerf het kippevlees in en wrijf het goed met marinade in.
Laat de marinade minstens 6 uur intrekken.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de kip in een ovenschaal en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Bak de kip in het midden van de oven in ± 1 uur gaar.
Verwijder de laatste 10 minuten het folie en bak de kip bruin (de kip af en toe keren).
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met
raita
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Ovenschotel
Land van herkomst
India