Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tartaarballetjes in Pitabroodjes
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grill
pan
kom
Koekenpan
Ingrediënten
▢
¼
rode paprika
▢
250
g
gekookte wijnzuurkool
▢
200
g
tartaar
▢
2
theelepels
hot kerriepoeder
▢
Zout
▢
Peper
▢
1
teentje
knoflook
▢
1½
eetlepel
olie
▢
4
voorgebakken pita- of shoarmabroodjes
▢
4
eetlepels
mangochutneysaus
▢
25
g
knoflookbieslook
Instructies
Paprika en zuurkool verwarmen:
Maak de rode paprika schoon, was deze en snijd hem in kleine blokjes.
Verwarm de gekookte wijnzuurkool met de paprika in een pan op zacht vuur.
Tartaarballetjes maken:
Doe de tartaar in een kom.
Voeg hot kerriepoeder, zout, peper en geperste knoflook toe.
Meng alles goed door elkaar en vorm er 16 balletjes van.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ongeveer 3 minuten rondom goudbruin en gaar.
Pitabroodjes roosteren:
Snijd de voorgebakken pita- of shoarmabroodjes in en rooster ze onder de hete grill gedurende ongeveer 3 minuten, tot ze lichtbruin zijn.
Keer ze halverwege om.
Pitabroodjes vullen:
Giet de zuurkool af.
Schep in elk broodje een kwart van de zuurkool.
Leg op elke portie zuurkool 4 tartaarballetjes.
Verdeel de mangochutneysaus over de broodjes.
Knip de knoflookbieslook fijn en strooi deze eroverheen.
Serveren:
Serveer de tartaarballetjes in pitabroodjes direct en geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze smakelijke tartaarballetjes in pitabroodjes met een frisse salade aan de zijkant voor een complete maaltijd.
Voedingswaarden
Calories:
490
kcal
|
koolhydraten:
62
g
|
Protein:
31
g
|
Vet:
13
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Internationaal