Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tartaartje van paprika
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
1 rond uitsteekvormpje
Ø 8cm
Ingrediënten
▢
4
stengels
bleekselderij
▢
zout
▢
1
gele paprika
▢
1
rode paprika
▢
100
g
zachte geitenkaas
Bettinne Blanc,
▢
15
g
basilicum
verse
▢
2
theelepels
witte wijn azijn
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
zwarte peper
versgemalen
Instructies
Voorbereiden:
Bleekselderij wassen en in lengte in dunne repen snijden.
Repen in blokjes van ca. 1/2 cm snijden.
In (steel)pan water met weinig zout bleekselderij ca. 1 'minuut koken.
In vergiet afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
Paprika's wassen, schoonmaken en in dunne repen snijden.
Reepjes in blokjes van 1/2 cm snijden.
Geitenkaas in kleine blokjes snijden.
4 Kleine blaadjes basilicum achterhouden voor garnering, rest in kopje fijnknippen. In kom azijn en 2 eetlepels olie door elkaar roeren.
Bleekselderij, paprika en kaas erdoor scheppen.
Op smaak brengen met peper.
Bereiden:
Basilicum door de salade scheppen.
Vormpje midden op plat bord zetten.
1/4 Deel van groenten erin scheppen en gladstrijken.
Vormpje voorzichtig van taartje verwijderen.
Op zelfde manier op drie borden elk taartje maken.
Naast taartjes theelepel olie scheppen.
Olie garneren met blaadje basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten