Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tartaartjes met Mozzarella en Ratatouille
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
pan met dikke bodem
Ingrediënten
▢
1
ratatouillepakket
behalve paprika
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
4
tartaartjes
▢
1
bol
mozzarellakaas
125 g, in plakken
▢
200
g
couscous
▢
25
g
rozijnen
▢
25
g
geroosterde pijnboompitten
Instructies
Snijd de aubergine, courgette en tomaat uit het ratatouillepakket in grove stukken.
Pel en snipper de ui, pel en snijd de knoflook fijn, en rits de tijmblaadjes van het takje.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 1 minuut.
Voeg de aubergine, courgette, tomaat en tijm toe aan de pan.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de groenten afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaarsmoren, af en toe omscheppen.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de tartaartjes 4 minuten aan een kant.
Keer de tartaartjes en leg op elk tartaartje 2 plakken mozzarella.
Breng op smaak met peper en bak nog 4-5 minuten tot het vlees gaar is en de kaas gesmolten is.
Breng in een pan de couscous met rozijnen en 300 ml water aan de kook.
Laat het van het vuur af 5 minuten staan.
Verwarm de couscous vervolgens op zacht vuur, maak het met een vork rul en meng er 2 eetlepels olie en de geroosterde pijnboompitten doorheen.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de tartaartjes op vier borden.
Schep de couscous en groenten ernaast.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
34
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
44
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees