Borstel de aardappels schoon onder koud water, droog ze en snijd in 6 parten.
Leg de aardappels in een ovenschaal en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie.
Voeg fijngehakte knoflook, rozemarijn, peper en zout toe en hussel goed.
Rooster de aardappels ca.
20 minuten in de oven en schep regelmatig om.
Snipper de sjalotjes.
Meng in een kom de tartaartjes, sjalotjes, ei en 4 eetlepels broodkruim.
Vorm 12 kleine bolletjes van het mengsel, druk ze licht plat en wentel door het resterende broodkruim.
Verhit 2 eetlepels olijfolie en roomboter in een pan.
Bak de tartaartjes op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
Houd ze warm buiten de pan.
Snipper de uien en fruit ze in de pan met een snufje chilipeper in de bakjus.
Voeg de slagroom toe en laat de saus inkoken tot de helft.
Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout.
Verdeel de tartaartjes over voorverwarmde borden en lepel de saus erover.
Schep de aardappelparten ernaast en bestrooi met gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met een frisse salade van rucola en tomaat voor extra kleur en balans op het bord.Wijnadvies: Een Cinsaut Pinotage uit Zuid-Afrika past perfect bij de kruidige tartaartjes en romige saus.