Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Taugé courgetteschotel
Aller Hande 1996
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
stoompan
of hoge pan met vergiet en deksel
Ingrediënten
▢
1
kleine
courgette
ca. 200 g,
▢
½
theelepel
zout
▢
125
g
taugé
▢
2
eetlepels
pijnboompitten
▢
1
theelepel
sojasaus
▢
1
theelepel
sesamolie
▢
1
theelepel
citroensap
Instructies
Courgette wassen en in plakken van ca. 1/2 cm dik snijden.
Plakken in vieren snijden.
Pan voor 1/3 deel vullen met water en aan de kook brengen.
Courgette in mandje (of vergiet) doen en bestrooien met zout.
Courgette afgedekt ca. 5 à 8 minuten stomen.
Taugé toevoegen en geheel afgedekt nog ca. 5 minuten stomen.
Intussen in droge koekenpan pijnboompitten in ca. 2 minuten lichtbruin roosteren. In kommetje sojasaus, olie en citroensap tot sausje roeren.
Groenten overdoen in schaal.
Sausje erdoor scheppen.
Bestrooien met pijnboompitten.
Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten