Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Taugésalade van Nederlands Zuivelbureau
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
schaal
Ingrediënten
▢
100
g
taugé
▢
½
groene paprika
▢
10
radijsjes
▢
1
ui
▢
100
g
belegen Goudse kaas
▢
1
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
1
eetlepel(s)
wijnazijn
▢
1
eetlepel(s)
tomatenketchup
▢
zout
▢
peper
▢
selderijzout
Instructies
Leg de gewassen taugé in een schaal en schenk er kokend water over.
Laat dit vijf minuten staan en giet het water vervolgens af.
Ontdoe de paprika van zaad en zaadlijsten, de radijsjes van de groene steeltjes en was beide goed.
Snijd de paprika in dunne reepjes van 2 cm lengte en de radijsjes in dunne plakjes.
Snijd de gepelde ui in dunne ringen en de kaas in blokjes.
Maak een sausje van olie, wijnazijn, tomatenketchup, zout, peper en selderijzout.
Schep alle ingrediënten luchtig door deze saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef de salade als bijgerecht bij de barbecue.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
Land van herkomst
Nederland