Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Taze fasulye zeytinyagli
Sperziebonen in olie
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
sperziebonen
▢
2
middelgrote
uien, in halve ringen gesneden
▢
2
gepelde tomaten
vers of uit blik
▢
2
tenen
knoflook
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
zout en peper
▢
1
eetlepel(s)
verse fijngehakte peterselie
Instructies
Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en breek ze doormidden.
Blancheer ze 5 minuten voor in kokend water met wat zout en spoel ze direct af met koud water.
Laat ze uitlekken.
Fruit de uien in de olijfolie tot ze glazig zijn, voeg de gepelde en in plakjes gesneden knoflooktenen toe en fruit deze heel even mee.
Voeg de tomaten toe en druk ze met een pollepel fijn.
Doe dan de geblancheerde sperziebonen erbij en laat samen nog 5 minuten zachtjes doorstoven.
Meng er het citroensap en peper en zout door.
Serveer warm of koud met de peterselie eroverheen gestrooid
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij vis, gevogelte of vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Turkije
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch