Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Telor Boengkoes
verscholen eieren
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eieren
▢
500
gram
rundergehakt
mager
▢
1
fijngesnipperde
ui
▢
1
teen
knoflook
uitgeperst
▢
1
theelepel
javaanse suiker
▢
½
theelepel
nootmuskaat
▢
½
theelepel
ketoembar
▢
1
gesplitst
ei
▢
4
eetlepel(s)
paneermeel
▢
2
ontvelde
tomaten
▢
waaiers van
augurken
▢
2
dl
olie
▢
zout
▢
verse peper
Instructies
Verhit frituurolie totdat net geen blauwe damp eraf komt.
Pel de gekookte eieren.
Maak het gehakt aan met ui, knoflook, zout, peper, nootmuskaat en ketoembar.
Laat dit 10 min. staan.
Voeg 2 eetlepels water toe aan de eierdooier en meng hier doorheen de paneermeel.
Kneed dit door het gehakt.
Verdeel het gehakt in 4 porties.
Bekleed elk ei met een gehakt laag.
Roer het eiwit los maar niet te schuimig.
Wentel de beklede eieren door het eiwit en bak ze in de olie goudbruin en knapperig.
Na het bakken, laten uitlekken op keukenpapier.
Halveer de eieren en leg ze met de bolle kant op een voorverwarmde schaal.
Garneer met plakken tomaat en waaiers van augurk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Ei
Land van herkomst
Indonesië