Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tempura van Kipfilet en Shii-take met Sojadipsaus
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
Ingrediënten
▢
1
theelepel
kurkuma
▢
3
theelepels
tamarindepasta
▢
5
eetlepels
Japanse sojasaus
▢
400
g
kipfilet
in reepjes
▢
200
g
shii-takes
▢
1
pak
tempuramix
150 g
▢
200
ml
ijskoud water
▢
1
bakje
diepvries stoomgroenten
300 g
▢
Olie om te frituren
Instructies
Meng kurkuma, 1 theelepel tamarindepasta en 1 eetlepel sojasaus door de kipfiletreepjes en laat 15 minuten marineren.
Verhit de frituurpan tot 175 °C.
Verwijder de steeltjes van de shii-takes.
Roer in een kom de tempuramix met 200 ml ijskoud water tot een beslag.
Haal de kipfilet en shii-takes snel door het beslag, elk in aparte porties, en frituur ze goudbruin in 3 minuten.
Doe telkens de volgende portie vlak voor het frituren door het beslag.
Laat de tempura uitlekken op keukenpapier.
Stoom ondertussen de groene groentemix in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing.
Roer de resterende sojasaus door de resterende tamarindepasta.
Verdeel de gestoomde groenten over vier borden en leg de kip en shii-takes ernaast.
Serveer de sojadipsaus als dipsaus bij de tempura.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze tempura past goed bij een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Japan