Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Terrine d'asperges
Terrine van asperges
Porties:
20
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
litermaat
magi-mix
r.v.s. afruimbak steamer
r.v.s. garde
snijplank
terrinevorm
office mesje
snijmachine
Ingrediënten
▢
1
kg.geschilde
asperges
▢
150
gr plakken .
vetspek
bardeerspek
▢
200
gram
gekookte ham
▢
200
gr. geschilde
aardappels
▢
½
l.
room
▢
200
gram
ei
▢
peper
▢
zout
Instructies
Bekleed de terrinevorm met vetspek, laat het overhangen. Bekleed het spek met de ham en laat ook dit overhan¬gen.
Kook de asperges 6 minuten en laat ze in vocht afkoelen.
Snij de aardappels m.b.v. de magimix in dunne schijfjes, bewaar ze onder water.
Maak een mengsel van de room, eieren, peper en zout en klop het met de garde goed door.
Leg onder in de terrine een laag aardappelschijfjes, zout ze licht.
Leg hierop een laag asperges en bedek dit met een laag ham
Doe wat van het roommengsel in de terrine zodat alles net onderstaat.
Vul de terrine zo laag om laag verder af, dek de terrine af met de over
hangende ham en spek.
Dek de terrine af met de aluminiumfolie en laat hem in de steamer gaar worden
in 90 minuten op de stoomstand.
Laat de terrine met drukdeksel in de koelkast opstijven en serveer hem koud.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Nederland