Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Terrine de faisan
(fazantpastei)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
spek
▢
250
g
vet spek
▢
½
dl
slagroom
▢
1
dl
cognac
▢
1
dl
port
▢
zout
▢
peper
▢
2
blaadje(s)
gelatine
▢
1
fazant
▢
1
ei
▢
6
sjalotjes
▢
pasteikruiden
▢
tijm
▢
500
g
bardeerspek
Instructies
Ontbeen de fazant.
Snij het vlees in blokjes.
Laat de borstfilets heel.
Snij ook het borstspek en vet spek in blokjes.
Leg alles in een pan.
Strooi er een beetje tijm over en pasteikruiden.
Schenk er de cognac over en laat een nacht marineren.
Laat de bortsfilets uitlekken en snij in reepjes.
Maak de sjalotjes schoon en snij in stukken.
De rest van het gemarineerde vlees en spek draaien we samen met sjalotjes twee keer door de vleesmolen met de kleinste plaat.
Meng goed door elkaar.
Klop het ei samen met de room en het marinade vocht.
Voeg dit mengsel bij de farce en breng ze op smaak met zout en peper.
Bekleed een cakevrom met het bardeerspek en laat over de rand hangen zodat het straks gebruikt kan worden om af te dichten.
Leg een laagje farce op de bodem, leg hierop enkele reepjes filet.
Een laagje farce, wat reepjes enz...
Eindig met een laagje farce.
Vouw het spek eroverheen.
Sluit af met aluminiumfolie en maak er een gaatje in om stoom af te laten.
Zet de vorm au bain marie in een oven van 160 C.
Laat daar 1½ uur in staan.
Wanneer het vet dat boven komt drijven helder is, is de pastei goed.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Haal de pastei een uur voor gebruik uit de vorm.
Veeg met keukenpapier het overtollig vet weg.
Zet terug in de koelkast.
Maka nu en gelei door de blaadjes gelatine te weken in water, uitknijpen en in de ondertussen verhitte port op te lossen.
Laat de gelei afkoelen.
Versier de afgekoelde pastei met behulp van groneten, b.v wortel, bieslook, enz. en tekken hem 2 keer door de gelei.
Wanneer u van te voren plakken afsnijd trekt u deze ook een keer de gelei.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte