Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Terrine van gerookte kipmousse met asperges
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
plasticfolie
terrine of cakevorm inhoud ca. 1 liter
Ingrediënten
▢
4
blaadjes
witte gelatine
▢
100
g
aspergetips
▢
zout
▢
½
pot
gevogeltefond
a 380 ml
▢
200
g
gerookte kipreepjes
▢
3
eetlepels
mayonaise
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
200
ml
slankroom
▢
versgemalen peper
▢
1
zakje
verse kervel of basilicum
15 g
Instructies
Gelatine ca. 5 minuten in koud water weken.
Asperges in pan met weinig water en wat zout in ca. 3 minuten beetgaar koken.
In zeef onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken.
In steelpan 3 eetlepels fond verwarmen.
Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in fond oplossen.
In keukenmachine kipreepjes pureren.
Gelatinemengsel, rest van fond, mayonaise en citroensap erdoor mengen.
In kom slankroom lobbig kloppen en voorzichtig door kipmengsel spatelen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Vorm bekleden met folie en enkele mooie takjes kervel op bodem leggen.
Helft van kipmousse voorzichtig erop scheppen.
Asperges in lengte erover verdelen.
Rest van kervel fijnhakken en door rest van mousse mengen.
Mousse voorzichtig op asperges scheppen.
In koelkast terrine in 2-3 uur laten opstijven.
Daarna platte schaal op vorm leggen, samen keren en terrine op schaal laten glijden.
Folie verwijderen.
Op buffet met scherp, glad mes in 8 plakken snijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
150 Voorbereidingstijd, bereidingstijd 20 minuten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Kip