Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thais gekruide pomelosalade
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
kipfilet
▢
1
eetlepel
sjalot
plakjes
▢
1
eetlepel
knoflook
plakjes
▢
1
eetlepel
olie
▢
1
eetlepel
garnalen
gedroogde
▢
1
pomelo
of 2 grapefruits
▢
2
eetlepels
limoensap
vers geperst
▢
1
eetlepel
vissaus
▢
1
eetlepel
suiker
▢
150
gekookte gepelde
garnalen
▢
2
eetlepels
gemalen kokos
▢
1
dl
kokosmelk
santen
▢
4
kleine
pepers
fijngesneden
Instructies
Kook de kipfilet in ± 10 minuten gaar.
Laat de filet afkoelen en snijd hem in reepjes.
Bak De plakjes sjalot en knoflook in de olie krokant.
Week de gedroogde garnalen ± 5 minuten in heet water; laat ze uitlekken en snijd ze fijn.
Schil de pomelo of grapefruits dik en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit.
Meng het limoensap met de vissaus en de suiker.
Meng er de garnalen, kip, kokos, kokosmelk, sjalot en knoflook door, schep de pomelo erdoor en garneer de salade met gedroogde garnalen en de pepers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Salade
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Thailand