Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thais groentepannetje met citroenrijst
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rode peper
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
sjalotjes
▢
1
gele paprika
▢
250
g
broccoli
▢
200
g
sugarsnaps
▢
1
mango
▢
2
limoenen
▢
2
eetlepel
sesamolie
▢
1½
deciliter
groentebouillon
van tablet
▢
5
eetlepel
sojasaus
▢
1
eetlepel
honing
▢
1
eetlepel
gembersnippers op siroop
▢
zout
▢
versgemalen zwarte peper
▢
250
g
pandanrijst
▢
½
eetlepel
citroenrasp
Instructies
Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Hak de gepelde knoflook en sjalotjes fijn.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en verdeel het vruchtvlees in blokjes.
Verdeel de broccoli in roosjes en maak de sugarsnaps schoon, kook ze beide 2 minuten.
Giet ze af en spoel er koud water over.
Schil de mango, verwijder de pit en verdeel de vrucht in blokjes.
Pers de limoenen.
Verhit 1 eetlepel sesamolie.
Fruit hierin de rode peper, knoflook en sjalotjes.
Voeg 2 eetlepels bouillon en 2 eetlepels sojasaus toe.
Voeg ¾ deel van het limoensap, honing en gembersnippers toe.
Verwarm alles tot een lichtgebonden saus.
Verhit de rest van de olie.
Roerbak hierin de groenten 3 minuten, voeg de rest van de bouillon toe en schep de mango erdoor.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op
de verpakking. Schep citroenrasp en de rest van het limoensap door de rijst.
Verdeel de rijst over de borden, schep de groenten erop en giet de saus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Neem notenolie in plaats van sesamolie.
Serveertip:
Garneer het gerecht met cashewnoten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Thailand
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch