Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thais wokrecept
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
scheut sesamolie
▢
400
g
zalmfilet
in stukjes
▢
sap van 1 citroen
▢
2
grote
rode uien, fijngesneden
▢
4
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
1
cm
gember
fijngehakt
▢
1
grote
struik paksoi
▢
3
tomaten
in stukjes
▢
2
worteltjes
in schijfjes
▢
de roosjes van 1 stronk broccoli
▢
scheutje tomatenketchup
▢
scheutje zoete ketjap
▢
2
theelepel
sambal oelek
▢
versgemalen peper
▢
zout
Instructies
Leg de zalm in de citroensap en laat enkele uren afgedekt in de koelkast marineren.
Snij het wit van de paksoi in stukjes en scheur het groen in stukken.
Doe dit in aparte schaaltjes.
Laat de wok heet worden en giet er een scheut sesamolie in.
Bak de uien kort op hoog vuur, samen met het witte deel van de paksoi, wortels, broccoli en de sambal.
Voeg de gember en knoflook toe en doe er zout en peper bij.
Giet het citroensap van de zalm af en voeg de stukjes bij de groenten.
Bak dit even door en schep de tomaten en paksoigroen erdoor.
Voeg vervolgens een scheutje ketchup en ketjap toe en laat het geheel al roerend 5 minuten sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met rijst of mihoen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Roerbakken / Wokken
/
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
Thailand