Kook de pandanrijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Verwijder het buitenste blad van de citroengras en snijd de harde uiteinden eraf.
Snijd de citroengras in stukjes van 3 cm en kneus ze lichtjes met een koksmes.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukken van 3 cm.
Scheur de grote oesterzwammen in repen.
Snijd de Shanghai paksoi of tah tsai in repen en was ze.
Breng in een pan de kippenbouillon met de rode Thaise currypasta, 2 eetlepels vissaus en de citroengras aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
Roer de bosuitjes, plakjes kip en oesterzwammen erdoor en laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.
Voeg de paksoi toe en verwarm de soep nog 2-3 minuten zachtjes.
Breng indien nodig op smaak met extra vissaus.
Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.
Maak in het midden van twee wijde soepkommen of diepe borden een bergje van de gekookte pandanrijst.
Schep de soep erbij en bestrooi met de gescheurde basilicumblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc past goed bij deze Thaise kippensoep met pandanrijst. De frisse tonen van de wijn zullen de smaken van de soep mooi aanvullen en zorgen voor een verfrissende combinatie.