Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise knoflook paddenstoelen noedels
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
200
g
shii-takes
▢
250
g
champignons
▢
800
g
Chinese kool
▢
400
g
gehakt
▢
1
bakje
Conimex Groene Curry pasta
a 100 g
▢
4
teentjes
knoflook
▢
Conimex Wok Olie
▢
1
pak
Conimex Wok Noedels
250 g
Instructies
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in vieren of plakjes.
Was en snijd de Chinese kool in repen.
Pel en snijd de teentjes knoflook fijn.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt en de knoflook 3 minuten.
Wok dan de paddestoelen 2 minuten mee en vervolgens de kool nog 3 minuten.
Roer de curry pasta en 2 dl water erdoor.
Schep vervolgens de uitgelekte noedels erdoor.
Wok nog 4 minuten.
Verdeel over 4 kommen of borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet Conimex Gebakken Uitjes, Sambal Badjak, Atjar Taugé en Hot Kroepoek op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.
Variatietip:
Vervang de Groene Curry pasta door Sambal Manis en de Chinese kool door wilde spinazie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vlees
Land van herkomst
Thailand