Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise noedelsalade
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
300
gram
rijstnoedels
▢
6
eetlepels
olie
▢
2
kleine
uien
fijngesneden
▢
2
teentjes
knoflook
fijngesneden
▢
1
kleine
rode peper
fijngesneden
▢
200
gram
tahoe
in reepjes
▢
4
losgeklopte
eieren
▢
150
gram
taugé
▢
3
eetlepels
ketjap asin
▢
4
Chinese koolbladeren
▢
1-2
eetlepels
limoensap
▢
60
gram
pinda's
geroosterde
▢
1
limoen
in 8 parten gesneden
▢
3
eetlepels
vissaus
▢
3
eetlepels
bruine suiker
▢
3
eetlepels
azijn
▢
4
lente-uitjes
Instructions
Laat de noedels ± 15 minuten in koud water weken en laat ze daarna uitlekken.
Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak hierin de uien, knoflook, rode peper en tahoe ± 5 minuten.
Bak in 1 eetlepel olie van de losgeklopte eieren roerei.
Stoof in 1 eetlepel olie de taugé ± 5 minuten.
Verhit 2 eetlepels olie, voeg de uitgelekte noedels en de ketjap toe en bak ze ± 5 minuten.
Leg op elk bord een koolblad en leg er de noedels, het roerei, het tahoemengsel en de taugé op.
Sprenkel het limoensap erover en garneer met de pinda's en de partjes limoen.
Vermeng de vissaus, bruine suiker en azijn en serveer dit er in kleine schaaltjes bij.
Serveer de salade met lente-uitjes en eventueel een rode peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Mie
/
Noedels
/
Noten
/
Salade
Land van herkomst
Thailand