Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise rundvleescurry met aubergine
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
2
uur
uur
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rode peper
▢
3
eetlepels
rijstolie
▢
500
g
magere runderlapjes
in blokjes
▢
3
sjalotten
in vieren
▢
2
aubergines
in grove stukken
▢
200
ml
kokosmelk
▢
2
eetlepels
Thaise groene currypasta
▢
125
ml
vleesbouillon
van ¼ tablet
▢
3
eetlepels
Thaise vissaus
▢
1
eetlepel
bruine suiker
▢
8
lente-uitjes
in stukken van 4 cm
▢
2
eetlepels
verse basilicum
in reepjes
Instructies
Rol de rode peper tussen je handen, snijd het topje eraf en schud de zaadjes eruit.
Snijd de peper in ringetjes.
Verhit in een braadpan de rijstolie en braad het vlees al omscheppend in 5 minuten aan.
Voeg rode peper, sjalot en aubergine toe en bak 3 minuten mee.
Roer kokosmelk, currypasta, bouillon, vissaus en suiker erdoor.
Laat het vlees afgedekt op zeer laag vuur minstens 2 uur gaar stoven, eventueel met een vlamverdeler onder de pan.
Schep de lente-uitjes erdoor en laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes stoven zonder deksel.
Strooi verse basilicum over de curry.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke Thaise rundvleescurry met pandanrijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Thailand