Week de satéprikkers gedurende 1 minuut in water om verbranden te voorkomen.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de biefstuk in blokjes en bestrijk deze met 1½ eetlepel currypasta.
Rijg de blokjes aan de satéprikkers.
Pel en snipper de uien.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes.
Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de uien met paprika gedurende 5 minuten.
Roer de resterende currypasta en kokosmelk erdoor en verwarm zachtjes.
Verhit de resterende olie in een koekenpan of grillpan.
Bak de saté in ongeveer 3 minuten gaar.
Serveer de saté met de groenten en rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij dit Thaise gerecht past een frisse witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland. De levendige smaken van de groene curry en de sappige biefstuk worden mooi aangevuld door de fruitige tonen en de verfrissende zuurgraad van de wijn.