Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise soep met garnalen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
300
gram
grote rauwe garnalen gepeld
▢
1
teentje
knoflook fijn gesnipperd
▢
1
cm
verse gember geraspt
▢
2
lente ui in fijne ringetjes gesneden
▢
1
winter wortel in kleine stukjes gesneden
▢
1
citroen uitgeperst
▢
3
el
lichte sojasaus
▢
1
el
donkere sojasaus
▢
1
el
sesamolie
▢
1
el
arachideolie
▢
1
stengel citroengras in 3 stukken gesneden
▢
10
cl
kokosmelk
▢
1
el
kurkuma
▢
1
el
kerriepoeder
▢
2
tl
korianderpoeder
facultatief
▢
40
gram
mie
Instructies
Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en de gember.
Voeg de lenteui en de wortelstukjes toe en bak deze mee.
Voeg de garnalen toe en bak deze aan beide zijden.
Voeg de sojasauzen toe en roer het geheel goed door.
Voeg de kokosmelk, citroensap, kurkuma, kerrie en eventueel de korianderpoeder toe.
Voeg 1,5 – 2 liter kokend water toe.
Voeg de stukken citroengas toe.
Laat 5 minuten koken en voeg dan de mie toe.
Laat nog 2 à 3 minuten koken tot de mie gaar is.
Verdeel de soep over de borden en serveer.
Voedingswaarden
Calories:
233
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep