Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise Sperziebonensalade met Vissaus en Pinda's
Een frisse Thaise sperziebonensalade met een hartige dressing van vissaus, palmsuiker en geroosterde pinda’s. Perfect als bijgerecht bij een zomerse maaltijd of een Aziatische barbecue.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote schaal
kookpan
Kooklepel
Koekenpan
snijplank
Keukenmes
vijzel
Ingrediënten
▢
1
gedroogde
chilipeper
▢
1
kopje
gefruite uitjes
▢
2
teentjes
knoflook
fijngesneden
▢
3
eetlepels
palmsuiker
▢
3
eetlepels
Thaise vissaus
nam pla
▢
3
sjalotten
fijngesneden
▢
4
eetlepels
dikke santen
▢
25
g
geroosterde pinda's
gehakt
▢
300
g
dunne sperziebonen
Instructies
Kook de gebroken sperziebonen 3 minuten in licht gezouten water.
Laat de boontjes uitlekken en afkoelen.
Rooster de fijngesneden sjalotten en knoflook in een droge koekenpan.
Maak met de vijzel een boemboe van de geroosterde sjalotten, knoflook, fijngestampte chilipeper, citroensap, palmsuiker en vissaus.
Roer de boemboe door de afgekoelde sperziebonen.
Voeg de gehakte pinda's en dikke santen toe en schep goed om.
Bestrooi met gefruite uitjes en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze salade combineert goed met een lichte, droge Riesling of een verfrissende Grüner Veltliner.
Voedingswaarden
Calories:
210
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
1.3
g
|
Sugar:
9
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Thailand
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
Feestdagen etc
Picknick