Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise Viscurry met Kokosmelk
Een heerlijke Thaise viscurry met pangasius, kokosmelk en frisse limoen. Perfect met rijst en zoetzure komkommer.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Koekenpan
snijplank
mes
rasp
Ingrediënten
▢
750
gram
pangasiusfilet
in niet te kleine stukken gesneden
▢
400
gram
Thaise wokgroente
1 zak
▢
1
ui
gesnipperd
▢
½
eetlepel
knoflook wokgemak
▢
70
gram
gele curry kruidenpasta
1 zakje, Fairtrade Original
▢
400
ml
kokosmelk
1 blikje
▢
1
limoen
rasp en sap
▢
1
eetlepel
bruine basterdsuiker
▢
1
eetlepel
Thaise vissaus
▢
Naar smaak zout
▢
1
theelepel
korianderpoeder
▢
1
bosje
lente-ui
in ringen gesneden
▢
2
eetlepels
knoflook-chili olie
Instructies
Verhit de knoflook-chili olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui met de knoflook wokgemak.
Voeg de bruine basterdsuiker toe en roerbak kort.
Voeg de gele curry kruidenpasta toe en roerbak 1 minuut.
Voeg de Thaise wokgroente toe en roerbak kort.
Schenk de kokosmelk in de pan en voeg het korianderpoeder, Thaise vissaus, limoensap en limoenrasp toe.
Breng het geheel aan de kook.
Proef en breng op smaak met zout naar wens.
Leg de stukken pangasiusfilet in de pan, breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat de vis in ongeveer 10 minuten gaar worden.
Serveer de curry met rijst en garneer met lente-ui ringen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer met een frisse Sauvignon Blanc om de pittige en zure tonen van de curry te complementeren.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Azië
Geschikt voor Dieët:
Pescatarian