Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise viscurry van zuivelonline.nl
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
300
gram
visfilet
bijv. kabeljauw, zeebaars of zeewolf
▢
1
limoen
▢
250
gram
champignons
▢
4
lente-uitjes
▢
1½
eetlepel(s)
Thaise groene currypasta
▢
1
blik
kokosmelk
▢
1
eetlepel(s)
Thaise vissaus
▢
2
eetlepel(s)
sojasaus
▢
2
eetlepel(s)
koriander
fijngehakte
▢
2
eetlepel(s)
basilicum
fijngehakt
Instructies
Snijd de visfilet in stukjes van ca. 4 cm.
Halveer de limoen en pers een helft uit boven de vis; snijd de andere helft in plakjes.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Snijd de schoongemaakte lente-uitjes in smalle ringetjes.
Verwarm de currypasta al roerend in een wok of hapjespan.
Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
Voeg de limoen en de champignons toe en roer de vis- en de sojasaus erdoor.
Laat het mengsel zachtjes ca. 3 minuten pruttelen.
Afwerking:
Voeg de stukjes vis en lente-ui toe aan het kokosmengsel en laat de vis zachtjes in ca. 6 minuten gaar worden.
Bestrooi het gerecht met de koriander en basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met rijst en komkommersalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Vis
Land van herkomst
Thailand